OpenModeling is de website van Jos Warmer, gespecialiseerd in model gestuurde software ontwikkeling (MDD).
Ik heb ervaren dat het toepassen van MDD kan resulteren in grote, structurele verbetering van de software ontwikkeling. Maar wel, in de juiste context en op de juiste wijze gebruikt.

De projecten en bedrijven die het meest succesvol zijn met model gestuurde ontwikkeling gebruiken nagenoeg allemaal Domein Specifieke talen, beter bekend onder hun Engelse naam Domain Specific Languages (DSL). Ze definiƫren hun eigen DSL's voor hun eigen domein(en) en maken daarbij een ontwikkel omgeving environment die specifiek op deze eigen DSL's toegespitst is.

Op deze site vind u informatie over model driven development, mijzelf, en de services waarmee ik u kan helpen.


Projectionele Web Editor && de Mendix Model SDK

Mendix is een model gestuurde snel ontwikkel platform.

Van november 2016 tot maart 2018 heb ik gewerkt aan onderdelen van de Mendix Web Modeler. Het werk bestaat uit twee delen, het uitbreiden en productierijp maken van de Model SDK, en het ontwikkelen van een generieke projectionele web editor voor de ... more ...

Graphische Editors met MPS

JetBrains MPS is een state-of-the-art language engineering workbench.

Van mei tot october 2016 heb ik gewerkt als lid van het Itemis MPS team in Stuttgart. De Itemis klanten waar ik voor gewerkt heb zijn confidentieel, dus worden hier niet genoemd.

Het werk bestond voornamelijk uit het ontwikkelen van editors met ... more ...

De I2S Formule Editor

Het doel van dit project is om businiess gebruikers in de verzekeringsindustrie een natuurlijke en krachtige manier te bieden om verzekerings formules the specificeren.

I2S de de marktleider in Portugal voor verzekerings software. I2S heeft een groot modernisatie project uitegevoersd waarbij oude systemenm, gebouwd met RPG, getransformeerd zijn naar moderne ... more ...

SDA2014 Presentations Available

De Software Development Automation 2014 conferentie van 8 oktober was weer goed bezocht. Er waren veel presentaties over het toepassen van model gestuurde technieken voor het automatiseren van software ontwikkeling. Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn, of voor bezoekers die een presentatie nog eens willen terugzien zijn alle presentaties ... more ...

Het Mendix Meta Model

Mendix is een model gestuurde snel ontwikkel platform.

De Mendix Desktop Modeler wordt gebruikt voor het ontwikkelen van Mendix applicaties. De desktop modeler is een C# applicatie voor Windows en is lange tijd de enige manier geweest om Mendix modellen te maken of aan te passen.

Het Mendix meta model ... more ...

Product Modeling Workbench voor verzekerings-producten

De Product Modeling Workbench (PMW) is gebaseerd op gestandaardiseerde een DSL voor het specificeren van verzekeringsproducten : de Product Specification Diagram (PSD) notatie. De DSL is door IBM ontwikkeld, als onderdeel van hun Insurance Application Architecture (IAA) en is gedoneerd aan de Acord standaards organisatie waar het verder evalueert.

Met behulp ... more ...

Mobile App Development IDE

Service2Media is een modern bedrijf dat een compleet App Lifecycle Platform biedt voor het ontwikkelen van mobiele applicaties. Voor Service2media hebben we een op Eclipse gebaseerde IDE ontwikkeld als onderdeel van het totale platform.

Service2Media is een modern bedrijf dat een compleet App Lifecycle Platform bidt voor het ontwikkelen van ... more ...

Consultancy in Model Driven Development

Ik kan u adviseren over alles dat betrekking heeft op model gestuurde software ontwikkeling

Services waar u aan kunt denken zijn onder meer :

  • Advisering, het beantwoorden van vragen als:
    • Is model gestuurde ontwikkeling geschikt en zinvol voor mijn bedrijf, of voor onderdelen van mijn bedrijf.
    • Hoe maak ik een plan ...
more ...

Ontwikkelen van domein specifieke talen

Het ontwikkelen van domein specifieke talen is een vak apart. Ik kan u helpen bij het ontwikkelen van domein specifieke talen op zowel technisch alsook op business gebied.Geen idee of een DSL nuttig kan zijn, maar wel een vermoeden? Een haalbaarheidsonderzoek kan snel aantonen of, en zo ja waar ... more ...

Op Eclipse gebaseerde DSL tools

Model gestuurde software ontwikkeling zonder tools is als een timmerman zonder hamer: veel bereik je niet! We willen hier benadrukken dat als je model gestuurde software ontwikkeling gaat toepassen, dat het noodzakelijk is om de juiste tooling te hebben.

Tegenwoordig is een groot scala aan tools beschikbaar, de keuze hangt ... more ...