De Product Modeling Workbench (PMW) is gebaseerd op gestandaardiseerde een DSL voor het specificeren van verzekeringsproducten : de Product Specification Diagram (PSD) notatie. De DSL is door IBM ontwikkeld, als onderdeel van hun Insurance Application Architecture (IAA) en is gedoneerd aan de Acord standaards organisatie waar het verder evalueert.

Met behulp van PMW kunnen verzekeringsexperts verzekeringsproducten modelleren in verschillende grafische editors. Verzekeringsproducten bestaan uit herbruikbare componenten. In PWM is specifieke ondersteuning ingebouwd om meerdere variaties van verzekeringsproducten en componenten te kunnen beheren.

Binnen PMW kunnen gebruikers samenwerken aan dezelfde modellen, wijzigingen die een gebruiker maakt zijn direct zichtbaar bij andere gebruikers. PMW is ontwikkeld voor Systemize IT, een Engelse bedrijf dat consultancy biedt voor de financiƫle wereld. PMW is momenteel in gebruik bij Church Mutual Insurance Company, een verzekeringsbedrijf in de Verenigde Staten.

PMW is gebaseerd op Eclipse en gebruikt een groot aantal Eclipse Modeling componenten. De belangrijkste componenten die we gebruikt hebben zijn:

  • Ecore / EMF voor het definiĆ«ren van het meta-model van PSD.
  • Graphiti voor het ontwikkelen van de grafische editors
  • Spray voor het genereren van grote delen van de Graphiti code
  • Xtext, Xpand en Xtend voor de ontwikkeling van Spray
  • Tycho Voor continuous integration

Voor meer informatie over PMW zelf kunt u contact opnemen met Systemize IT.